KADEM, BM Kadının Statüsü Komisyonu’nda “Sürekli Peşinde Mücadele”yi konuşacak
Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM), ABD’nin New York kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) Kadının Statüsü Komisyonu’nun 67. Toplantısına “Dijital Şiddete Karşı Farkındalık Artırmak: Kalıcı Takiple Mücadele” konulu panelle katılacak.
Vakıftan yapılan açıklamaya göre, 10 Mart Cuma günü saat 12.30’da Selamet Ordusu Oditoryumu’nda gerçekleştirilecek etkinliğin moderatörlüğünü KADEM Yönetim Kurulu Üyesi Nursem Keskin Aksay yapacak.
Panelde akademisyen Sana Uddin ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Uzmanı Onur Dinçer dijital şiddet ve şiddetle başa çıkma konulu sunumlar yapacak.
Tespit ve dijital şiddetin jenerik, adlandırılmış ve toplumsal yönleriyle inceleneceği panelde, Türkiye’deki yasal düzenlemeler ve uygulama yöntemleri ayrıntılı olarak ele alınacak. Bu çerçevede KADEM’in toplumsal algı ve davranış değişikliğine yönelik yürüttüğü kampanyalar öne çıkarılırken yenilikçi analizler tartışılacaktır.
Panelde, kadına yönelik şiddetle mücadele kampanyalarında dijital medyayı bir yaygınlaştırma aracı olarak kullanan KADEM’in “25 Kasım Dünya Kadınlar Günü” kapsamında düzenlediği bilinçlendirme kampanyasına ve kamu spotuna dikkat çekilecek. Kadına Yönelik Şiddetin Ortadan Kaldırılması”. Ayrıca kadına yönelik şiddetle ilgili hazırlanan ve Türkiye genelindeki temsilcilikler aracılığıyla dağıtılan eğitim modülleri de katılımcılara anlatılacaktır.
KADEM, kadın hakları alanında çalışan STK’larla buluşacak
BM Kadının Statüsü Komitesi’nin 67. Dönemi kapsamında New York’ta bulunan KADEM heyeti, ABD’de kadın hakları alanında faaliyet gösteren kişi ve sivil toplum kuruluşları (STK) ile bir araya gelecek. bir “Ağ Oluşturma Etkinliği” düzenleyin.
8 Mart’ta New York’ta Türkevi’nde 13.30-15.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinlik ile kadın alanında çalışan kişileri ve sivil toplum kuruluşlarını tanımak, KADEM’i tanıtmak, iyi uygulama örneklerini paylaşmak, vakfın uluslararası ağını güçlendirmek ve geleceğe katkı sağlamak. Potansiyel işbirliklerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.